Faneprojektet

Faneprojektet har kørt gennem en årrække og nærmer sig sin afslutning.
Ved hjælp af Kulturarvsstyrelsens Rådighedssum blev der i 2008 fremstillet en fanereol med plads til 150-180 fladt liggende faner. Alle 648 faner fra de syv museer i det gamle Vejle Amt er blevet gennemgået og tildelt en tilstandsvurdering. Ved at sammenligne tilstandsvurderingen med den af museet givet kulturhistoriske prioritering kan faner udvælges til flad opbevaring i fanereolen.
 
For mere information om fanereolen følg dette link: http://www.nationalmuseet.dk/graphics/MAGASINMANUAL/Udvalgte%20emner/Fanereoler_randers_vejle.pdf

De resterende faner rulles om polyethylen rør (114mm diameter) og opbevares hængende vandret, støttet i hver ende. Der vil blive plads til opbevaring af alle de rullede faner i det nye magasin når det står klar i midten af 2012.
For mere information om hvordan de bedre bevarede faner skal opbevares følg dette link: Opbevaring af bedre bevarede faner

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.