Udbygning – første fysiske bevis på at det sker inden længe

Så begynder der så småt at ske noget mere konkret end bare tegninger, møder og planer.
I dag blev der taget jordprøver på grunden, hvor vi skal bygge.

Den nye tilbygning til konserveringscentret kommer til at ligge bag den nuværende og ind mod vores grønne areal, så vi får en trelænget bygning med parkeringspladsen i midten.

Der tages jordprøver – første tegn på byggeri

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Udbygning – første fysiske bevis på at det sker inden længe

Overvejer du at blive konservator?

Hvis du overvejer at blive konservator, så kom til åbent hus på Konserveringscenter Vejle, torsdag d. 21. februar kl. 15-17 , hvor du kan møde Konservatorskolen og nogle af konserveringscentrets medarbejdere. Her får du chancen for at se, hvordan konservatorer arbejder og stille spørgsmål til uddannelsen som konservator.
Se mere her

Konservatorskolen holder også åbent hus for potentielle ansøgere til bacheloruddannelsen 2019. Det foregår den 31.1.2019 kl. 13-18 på Esplanaden 34, 1163 København K.

Her kan man høre om Konservatorskolens fire programmer, om hvordan man søger ind på uddannelsen, og man kan møde studerende og undervisere, som viser eksempler frem og fortæller om uddannelse, studiemiljø, konservatorfaget og deres egne oplevelser som konservatorer.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Overvejer du at blive konservator?

Tak for i år, god jul og på gensyn i 2019!


Julen står for døren og vi takker for året, der går på hæld.

I året der er gået, er det endelig lykkedes for Konserveringscenter Vest og Konserveringscentret i Vejle at fusionere. Tak til alle dem, der har hjulpet under vejs.
Vi ser frem til et 2019, hvor vi kommer til at arbejde for en større samling af museer og samtidig fagligt kommer til at kunne favne endnu bredere end tidligere. I det nye år glæder vi os derfor også til for alvor at få slået de to personalegrupper sammen og tage fat på nye spændende opgaver og udfordringer.

De ansatte på Konserveringscenter Vejle ønsker alle samarbejdspartnere, venner og kolleger – nye som gamle – en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Tak for i år, god jul og på gensyn i 2019!

Et dilemma – udstilling, lyspolitik og bevaring

Ofte er det to modstridende størrelser, gerne at ville bevare en genstand og samtidig at udsætte den for lys, så den kan beskues. Vi har sammen med Odense Bys Museer netop købt nyt Micro fading-udstyr. Det betyder, at vi nu kan analysere os frem til, hvor lysfølsomme helt konkrete genstande er og derefter rådgive om, hvordan den bedst mulige bevaring opnås af f.eks. et bestemt dokument eller kunstværk.

Læs mere om teknikken i magasinet Danske Museer, hvor vores grafiske konservator, Maja Sandahl, har været medforfatter på en spændende artikel (se nr. 4, s. 14) om lysets nedbrydende virkning på udstillede genstande.

Her ses Maja Sandahl, Anders Henk og Grylle Beck Carstensen, som får instruktion i brug af det nye udstyr.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Et dilemma – udstilling, lyspolitik og bevaring

I Vejle har vi fundet løsningen!

 

Når vi selv skal sige det, har vi et rigtig godt magasin.
Vi er rigtig glade for at kunne give alle vores brugere mulighed for at opbevare deres genstende i lokaler med gode klimaforhold og høj sikring. Samtidig har vi udstyr, som gør det nemt at få behandlet genstandene mod skadedyrsangreb, for eksempel inden de placeres på magasinet.
Det er muligt at benytte enten varmebehandling, frysebehandling eller anoxia, som er et kammer uden ilt. Det sidste er det mest skånsomme for genstandene, men tager til gengæld også meget længere tid.

Vi havde besøg af journalister fra DR1 i sidste uge. Det blev til et indslag i nyhederne kl. 21 mandag d. 19. marts samt en fin artikel, som kan læses her.

Nedenfor ses et billede af en sendevogn fra DR P4 Trekanten, som efterfølgende lavede et live-indslag med Lise Ræder Knudsen og Maja Sandahl om skimmelproblematikken, som mange danske museer kæmper med.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget , , | Kommentarer lukket til I Vejle har vi fundet løsningen!

Fra Krøyer til krigsfly

En artikel i Dansk Kemi om hvordan en undersøgelse af P.S. Krøyers tubefarver førte til strukturløsningen af det korrosionsbeskyttende pigment zinkgult.

Artiklen er blevet til i samarbejde mellem Marie Bitsch Christiansen, Konserveringscentret i Vejle, Kim Pilkjær Simonsen, Konservatorskolen, Det Kongelige Danske Kunstakademi samt Mikkel Agerbæk Sørensen, Morten Gotthold Vinum og Jesper Bendix fra Kemisk Institut, Københavns Universitet.

Læs artiklen her: http://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/DanskKemi/2017/9/ i Dansk Kemi på side 12.

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Fra Krøyer til krigsfly

Kirkens Forum 2017

Vi er blevet inviteret til at deltage på messen Kirkens Forum i Fredericia, som afholdes d. 29. og 30. september.

Det er en spændende mulighed for at følge op på vores bestyrelses forslag om at være mere synlige og i højere grad at reklamere, for det vi kan.

På messen har vi fået hjælp af Harald Trane fra Konserveringscenter Vest i Ølgod, som vi har et tæt samarbejde med, både når det kommer til konserveringsopgaver for kirker og opgaver for museer og private, når det involverer arbejde med træ.

Ud over Harald Trane er blandt andet også malerikonservator Clara Lauridsen at finde på vores stand i messehallerne i Fredericia.

 

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Kirkens Forum 2017

Besøg af en Kulturminister

Vi var så heldige, at Kulturminister Mette Bock kom forbi på besøg i går.

Med besøget fik vi blandt andet mulighed for at fortælle om, hvad det er de danske  konserveringscentre kan, og hvordan de risikerer at blive ramt af en mulig fremtidig omfordeling af midlerne til de statsanerkendte museer.

Se artikel i VAF her.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Besøg af en Kulturminister

Har du lyst til at se, hvad vi laver?

 

Nu er der mulighed for at kigge med, når vi udgraver et offerfund fra bronzealderen på VejleMuseerne i Spinderihallerne.

Vi arbejder i udstillingen på museet både lørdag d. 10/6 og lørdag d. 17/6 fra kl. 11-14. Museumsinspektør Christian Juel fra VejleMuseerne vil samtidig holde oplæg om, hvad offerfundet kan fortælle om bronzealderens samfund og offertradition.

Fundet er et detektorfund, som er blevet taget op i en søjle af jord (præparat) og derefter skal udgraves under kontrollerede forhold for at beskytte genstandene bedst muligt.

En røntgenfotografering af præparatet har vist, at jordklumpen indeholder to meget store og sjældne bronzeringe, såkaldte vulstringe. Disse bronzesmykker har formentlig været båret som overdimensionerede ankelringe og er blevet ofret til guderne. Derudover kunne der ses rester af organisk materiale, der er bevaret af kobbersaltene fra bronzen. Måske rester af en læderpose eller strå der har været pakket omkring genstandene?

Der er i Danmark ind til nu kun kendskab til 20 andre vulstringe, men de er også fundet flere andre steder i Europa. Man forestiller sig, at det er rejsende håndværkere, der har lavet dem, idet de forskellige fund ligner hinanden meget.

Der betales 20 kr. pr. pers. til VejleMuseerne for at få adgang til Christian Juels oplæg og samtidig se arbejdet med at udgrave fundet.

Se mere på VejleMuseernes hjemmeside her http://www.vejlemuseerne.dk/event/176-live-udgravning-p%C3%A5-kulturmuseet

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Har du lyst til at se, hvad vi laver?

Artikel udkommet i Dansk Kemi!

Artiklen ”Titanhvidt på godt og ondt” er skrevet af malerikonservator Clara Lauridsen i samarbejde med kemiker og lektor på konservatorskolen, Kim Pilkjær Simonsen. En undersøgelse af Elefantordenens ridderskjolde fra 1900 tallet viste en udpræget brug af det hvide pigment titanhvidt i den krystallinske form anatas. Pigmentet blev benyttet pga. sin høje dækkeevne, men giver i dag store udfordringer, da selv kort tids placering i sollys har store konsekvenser for farvelagets stabilitet.  

Artiklen kan læses online: http://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/DanskKemi/2017/5/på side 10.

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Artikel udkommet i Dansk Kemi!